Τρόπος χρήσης:
1 κάψουλα ημερησίως.
Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη μέγιστη ημερήσια μερίδα.
Το προϊόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο (αντικατάσταση) μιας ποικίλης δίαιτας. Η ισορροπημένη διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Το συμπλήρωμα διατροφής ProOptical® περιλαμβάνει:
βιολογικό σπορέλαιο perilla, τυποποιημένο σε περιεκτικότητα σε α-λινολενικό οξύ άνω του 60%, εκχύλισμα χυμού φρούτων acerola, μικρονισμένους κρυστάλλους λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, εκχύλισμα πράσινων μικροφυκών aplanspor Haematococcus pluvialis τυποποιημένο για περιεκτικότητα σε ασταξανθίνη, μείγμα καροτενοειδών που εξάγεται από φρούτα τομάτας, συμπεριλαμβανομένου μικροενθυλακωμένου φυσικού λυκοπενίου, οργανικών αλάτων ψευδαργύρου (κιτρικός ψευδάργυρος), εκχύλισμα φρούτου schisandra, εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, εκχύλισμα φρούτου μύρτιλλου, βατόμουρο εκχύλισμα φύλλων, εκχύλισμα φρούτων chokeberry, συμπυκνωμένο μείγμα καροτενοειδών που εκχυλίζεται από άνθη υψηλής βελούδου αιωρούμενα σε σογιέλαιο που λαμβάνεται από κοινούς κόκκους σόγιας, συμπεριλαμβανομένης της ζεαξανθίνης και του εκχυλίσματος στήμονα σαφράν.
Ένα αντιοξειδωτικό ανθοκυανοσίδες που περιέχονται στα βατόμουρα βοηθούν στη διατήρηση των σωστών λειτουργιών του αμφιβληστροειδούς.
Οι ανθοκυανοσίδες βατόμουρου μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της βέλτιστης υγείας των τριχοειδών και της ελαστικότητας των φλεβών έναντι της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες.
Τα βατόμουρα:
- Βοηθούν στη διατήρηση υγιών ματιών μέσω της αντιοξειδωτικής τους δράσης και της υποστήριξης της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων.
- Υποστηρίζουν την προστασία των ματιών.
Ο ψευδάργυρος:
- Βοηθά στη διατήρηση της σωστής όρασης.
- Συμβάλλει στη διατήρηση του σωστού μεταβολισμού της βιταμίνης Α.
- Βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
Οι σπόροι σταφυλιού:
- Yποστηρίζουν τη φλεβική κυκλοφορία.
- Υποστηρίζουν την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.
Το εκχύλισμα φρούτων Schisandra παρουσιάζει προσαρμογόνες ιδιότητες.
Η βιταμίνη C:
- Βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
- Βοηθά στη σωστή παραγωγή κολλαγόνου για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων, των ούλων, του δέρματος και των δοντιών.
Μάθετε για τα συστατικά του ProOptical®
Βιολογικό σπορέλαιο grosbeak τυποποιημένο για περιεκτικότητα σε α-λινολενικό οξύ μεγαλύτερη από 60% - το κοινό grosbeak είναι ένα ελαιόλαδο πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, ειδικά σε ένα πολύ σημαντικό οξύ από τη σειρά ωμέγα-3 που σπάνια βρίσκεται στα φυτά: άλφα -λινολενικό οξύ (α-λινολενικό οξύ, ALA). Το οξύ ALA δημιουργεί στο σώμα μια ολόκληρη οικογένεια ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μεταξύ των παραγώγων ALA, τα πιο σημαντικά είναι: εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ (DHA) και εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA).
Το οξύ DHA βρίσκεται συνήθως στις κυτταρικές/πλασματικές μεμβράνες σε όλο το σώμα. Είναι το κύριο δομικό στοιχείο των κυτταρικών μεμβρανών των νευρώνων του εγκεφαλικού φλοιού στο κεντρικό νευρικό σύστημα (μέχρι το 50% των συνολικών φωσφολιπιδίων του κλάσματος της μεμβράνης) και των κυτταρικών μεμβρανών των κώνων και των ράβδων στον αμφιβληστροειδή, υπεύθυνους για τη νυχτερινή και έγχρωμη όραση.
Είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για τους ηλικιωμένους. Το λάδι του κοινού grosbeak παρέχει επίσης ένα βιολογικό υπόβαθρο, υποστηρίζοντας την αφομοίωση των ενεργών συστατικών που περιέχονται στην εξωτερική κάψουλα του ProOptical® (λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και ασταξανθίνη).
Εκχύλισμα χυμού φρούτων Acerola τυποποιημένο για περιεκτικότητα σε βιταμίνη C - ο καρπός acerola περιέχει πολύ υψηλή μερίδα βιταμίνης C. 100 γραμμάρια φρέσκων φρούτων περιέχουν 1000-4500 mg αυτής της βιταμίνης. Επιπλέον, οι καρποί της ασερόλα περιέχουν πολλές άλλες πολύτιμες ενώσεις, όπως ανθοκυανίνες και καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένης της βήτα-καροτίνης (προβιταμίνη Α) και μεταλλικών στοιχείων (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο). Επιπλέον, αυτά τα φρούτα περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Βιταμίνη C:
- βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
- Βοηθά στη σωστή παραγωγή κολλαγόνου για την καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων, των ούλων, του δέρματος και των δοντιών.
- Βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη διατήρηση των φυσιολογικών ψυχολογικών λειτουργιών.
- Βοηθά στην αναγέννηση της μειωμένης μορφής βιταμίνης Ε.
Μικροκονιοποιημένοι κρύσταλλοι λουτεΐνης και ζεαξανθίνης που εξάγονται από όρθιο βελούδο, εναιωρημένοι σε έλαιο καρθάμου που εκχυλίζεται από καρπός - η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι φυσικά καροτενοειδή (και οι δύο ενώσεις είναι δομικά ισομερή), που βρίσκονται στην ωχρά κηλίδα του ανθρώπινου αμφιβληστροειδούς.
Η συγκέντρωση της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης στην ωχρά κηλίδα μειώνεται με την ηλικία. Το αποτέλεσμα είναι μια μεγαλύτερη ευαισθησία των φωτοϋποδοχέων της ωχράς κηλίδας (κώνοι και ράβδοι) στις δυσμενείς επιπτώσεις του μπλε φωτός από την περιοχή UV. Τόσο η λουτεΐνη όσο και η ζεαξανθίνη πρέπει να παρέχονται στον οργανισμό με μια φυτική διατροφή. οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνθέσουν αυτές τις ενώσεις. Δυστυχώς, η κατανάλωσή τους στις ευρωπαϊκές χώρες είναι αρκετές φορές χαμηλότερη από την εκτιμώμενη πρόσληψη τουλάχιστον 6 mg την ημέρα.
Τα άνθη του όρθιου βελούδου είναι πολύτιμη πηγή και των δύο καροτενοειδών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη σε αιωρούμενη μορφή (συνδυασμοί διεστέρων-λιπαρών οξέων) στο έλαιο καρθάμου είναι σταθερές και κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. Η κρυσταλλική μορφή της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης που χρησιμοποιείται, καθώς και το λιπαρό περιβάλλον (η παρουσία λιπαρών οξέων που περιέχονται στο λάδι) προάγει τη βιοδιαθεσιμότητά τους.
Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη υφίστανται παρόμοιες μετατροπές στο σώμα με τα λιπίδια. Λαμβάνονται στη διατροφή, μετά την πέψη στο στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο, μαζί με μονογλυκερίδια και ελεύθερα λιπαρά οξέα, παρουσία χολικών αλάτων, σχηματίζουν σύμπλοκα που τους επιτρέπουν να συγκρατούνται στο νερό με τη μορφή μικκυλιακού διαλύματος.
Από το έντερο, αυτές οι ενώσεις (με τη μορφή χυλομικρών) εκκρίνονται στα λεμφικά αγγεία και μεταφέρονται μέσω του αίματος στο ήπαρ. Το αίμα στη συνέχεια τις μεταφέρει ως λιποπρωτεΐνες από το ήπαρ στους ιστούς. και οι δύο ενώσεις συσσωρεύονται κυρίως στον φακό του ματιού και στο κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς - την ωχρά κηλίδα.
Η ποσοτική αναλογία λουτεΐνης προς ζεαξανθίνη σε ολόκληρο το παρασκεύασμα είναι 5:1. Αυτή είναι η βέλτιστη αναλογία, που περιλαμβάνεται σε κλινικές μελέτες και συνιστάται παγκοσμίως 2:4 .
Εκχύλισμα από το πράσινο μικροφύκι aplanspor Haematococcus pluvialis τυποποιημένο για την περιεκτικότητα σε ασταξανθίνη - η ασταξανθίνη, γνωστή ως η βασίλισσα των καροτενοειδών, είναι μια φυσική ένωση που ανήκει στην ομάδα της ξανθοφύλλης.
Τα καροτενοειδή είναι χρωστικές ουσίες που συντίθενται από φυτά, μύκητες, βακτήρια και φύκια. Αυτές οι χρωστικές συμμετέχουν σε πολλές βιοχημικές διεργασίες στα φυτά και είναι υπεύθυνες για το χρώμα πολλών φρούτων και λουλουδιών και παρουσιάζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να συνθέσει καροτενοειδή, επομένως πρέπει να τροφοδοτούνται με τροφή. Η βιοσύνθεση της ασταξανθίνης είναι δυνατή από ορισμένα είδη φυκιών, ζυμομύκητες, Gram-αρνητικά βακτήρια και φυτά. Οι κύριες πηγές ασταξανθίνης στην ανθρώπινη διατροφή είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά. Ωστόσο, η πλουσιότερη πηγή του είναι τα φύκια Haematoccocus pluvalis . Στο σώμα, η ασταξανθίνη, παρουσία χολικών οξέων, συνδέεται με τα λίπη για να σχηματίσει μικκύλια και με αυτή τη μορφή μεταφέρεται στους ιστούς του σώματος.
Ένα μείγμα καροτενοειδών που εξάγεται από τα φρούτα της ντομάτας, συμπεριλαμβανομένου του μικροενθυλακωμένου φυσικού λυκοπενίου - το λυκοπένιο είναι ένα φυσικό καροτενοειδές που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα φρούτα της ντομάτας. Οι φρέσκες ντομάτες μπορεί να περιέχουν έως και 20 mg λυκοπενίου ανά 100 γραμμάρια.
Πηγές του είναι επίσης άλλα λαχανικά και φρούτα (ιδιαίτερα τα κόκκινα), όπως το καρπούζι, το κόκκινο γκρέιπφρουτ, το τριαντάφυλλο, η κόκκινη πιπεριά, η γκουάβα και η παπάγια.
Οργανικά άλατα ψευδαργύρου (κιτρικός ψευδάργυρος) – ο ψευδάργυρος βοηθά στη διατήρηση της σωστής όρασης, συμβάλλει στη διατήρηση του σωστού μεταβολισμού της βιταμίνης Α, βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, βοηθά στη σωστή σύνθεση πρωτεϊνών, συμβάλλει στη διατήρηση του σωστού μεταβολισμού των λιπαρών οξέων.
Εκχύλισμα φρούτου Schisandra τυποποιημένο ώστε να περιέχει 5% σχιζανδρίνη - Το Schisandra εμφανίζεται φυσικά σε ορεινά δάση και κοιλάδες ποταμών - κυρίως στη Ρωσία, την Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα.
Στα κινέζικα, το όνομα αυτού του φυτού σημαίνει «φρούτο πέντε γεύσεων», καθώς οι γλυκόξινες γεύσεις είναι αντιληπτές στο δέρμα και τη σάρκα. Οι σπόροι όμως έχουν γεύση τάρτας, πικρή και αλμυρή. Στην Ασία, η σχισάντρα καλλιεργείται όχι μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς, αλλά κυρίως για τον καρπό της, που είναι πλούσιος σε πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Μεταξύ των πιο σημαντικών ομάδων ενώσεων που υπάρχουν στον καρπό της σχιζάνδρας είναι οι πολυφαινόλες - λιγνάνες (σχιζανδρόλες και σχιζανδρίνες). Επιπλέον, τα φρούτα είναι επίσης πλούσια σε οργανικά οξέα (συμπεριλαμβανομένου του λεμονιού και του μήλου), σε βιταμίνες (συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και E) και σε μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου ψευδάργυρου, μαγγανίου, χαλκού, σιδήρου).
Το Schisandra περιέχει επίσης τανίνες, σάκχαρα και ένα αιθέριο έλαιο, κυρίως κιτράλη με άρωμα λεμονιού.
Το εκχύλισμα φρούτων Schisandra παρουσιάζει προσαρμογόνες ιδιότητες. (ID 4142)
Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού τυποποιημένο σε 95% προανθοκυανιδίνες (συμπεριλαμβανομένων 92% πολυφαινολών) - εκτός από σάκχαρα, πρωτεΐνες και λιπίδια, οι σπόροι σταφυλιού περιέχουν επίσης 5-8% πολυφαινόλες. Μεταξύ των πολυφαινολών που βρίσκονται στους σπόρους είναι οι κατεχίνες, οι προανθοκυανιδίνες, η ρεσβερατρόλη και τα φαινολικά οξέα.
Οι σπόροι σταφυλιού υποστηρίζουν τη φλεβική κυκλοφορία. Υποστηρίζουν την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. (ID 2139)
Το εκχύλισμα μύρτιλλου τυποποιημένο για 25% ανθοκυανίνες - ανθοκυανίνες ανήκουν σε πολυφαινολικές οργανικές ενώσεις - φλαβονοειδή. Το βατόμουρο είναι μια από τις πιο πολύτιμες πρώτες ύλες ανθοκυανίνης.
Επιπλέον, τα φρούτα του μύρτιλου περιέχουν επίσης τανίνες, γαλλοταννίνες και ελλαγιταννίνες, φλαβονοειδή κερκετίνη, κατεχίνες, φαινολικά οξέα, γαλλικό οξύ και υδροξυκινναμικό οξύ, χλωρογενικό οξύ.
Αυτό το φρούτο είναι επίσης πηγή βιταμίνης C και πολύτιμης ρεσβερατρόλης. Οι αντιοξειδωτικές ανθοκυανοσίδες που περιέχονται στα βατόμουρα βοηθούν στη διατήρηση των σωστών λειτουργιών του αμφιβληστροειδούς. (ID 1295)
Οι ανθοκυανοσίδες του μύρτιλου μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της βέλτιστης υγείας των τριχοειδών και της ελαστικότητας των φλεβών έναντι της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες. (ID 1297)
Εκχύλισμα σαμπούκου τυποποιημένο σε 30% πολυφαινόλες - στα φρούτα του σαμπούκου τα κύρια βιοενεργά συστατικά είναι ανθοκυανίνες (σημαντική περιεκτικότητα, 0,2-1%), φλαβονόλες, οργανικά οξέα, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β (συμπεριλαμβανομένου του φολικού οξέος), μέταλλα (κάλιο, ασβέστιο, φώσφορος ) και υδατάνθρακες (κυρίως απλά σάκχαρα: γλυκόζη και φρουκτόζη)
Εκχύλισμα φύλλων φραγκοστάφυλου τυποποιημένο για 1% ρουτίνη - τα φύλλα φραγκοστάφυλου είναι πολύτιμη πηγή βιοδραστικών ενώσεων (πολυφαινόλες) με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι κύριες φαινολικές ενώσεις που ανιχνεύονται στα φύλλα περιλαμβάνουν: κερκετίνη, μυρικετίνη και ρουτίνη.
Εκχύλισμα φρούτου chokeberry τυποποιημένο για 40% πολυφαινόλες (κατεχίνες) - το chokeberry περιέχει, μεταξύ άλλων: ανθοκυανίνες, φλαβονόλες, φαινολικά οξέα και τανίνες, αλλά και βιταμίνες (C, B2, B6, E, P, PP) και συστατικά μέταλλα (μολυβδαίνιο, μαγγάνιο, χαλκό, βόριο, ιώδιο, κοβάλτιο). Πιστεύεται ότι τα πιο σημαντικά ενεργά συστατικά των φρούτων του chokeberry, υπεύθυνα για τις περισσότερες από τις πολύτιμες ιδιότητές του, είναι οι πολυφαινόλες.
Ένα συμπυκνωμένο μείγμα καροτενοειδών που εξάγεται από άνθη υψηλής περιεκτικότητας σε βελούδο αιωρούμενα σε σογιέλαιο που εκχυλίζεται από κοινούς κόκκους σόγιας, συμπεριλαμβανομένης της ζεαξανθίνης - το high velvet είναι μια πολύτιμη φυσική πηγή καροτενοειδών όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη σε αιωρούμενη μορφή (συνδυασμοί εστέρων με λιπαρά οξέα) στο σογιέλαιο είναι σταθερές και κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον.
Εκχύλισμα στήμονα σαφράν τυποποιημένο για 2% κροκίνη και 2% σαφράναλ - ο κρόκος (καλλιεργημένος κρόκος) είναι γνωστός ως πολύτιμο φυτό και μπαχαρικό εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Τα ενεργά συστατικά του σαφράν θεωρούνται αιθέρια έλαια και γλυκοσίδες: η κροκετίνη και η κροσίνη υπεύθυνη για το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα, η πικροκροκίνη που δίνει τη γεύση και η σαφράναλ υπεύθυνη για τη μυρωδιά. Η κροκετίνη, η κροσίνη και η σαφράναλ ευθύνονται κυρίως για τις πολύτιμες ιδιότητες του κρόκου.